Blog

Mărturiile – un gest ce revine în modă. Ce cadouri poți să le faci oaspeților de la nunta ta?

Obiceiul de a oferi mărturii la nuntă este unul vechi ce îşi are rădăcinile în antichitate. Romanii considerau de bun augur să ofere invitaţilor care participau la ceremonia de nuntă câteva migdale, prune uscate, stafide sau fructe proaspete. În epoca medievală, nobilii ofereau participanţilor la ceremoniile nupţiale zahăr caramelizat, considerat un deliciu oriental. Italienii renascentişti au continuat tradiţia de a oferi daruri dulci invitaţilor, însă au adăugat un detaliu cheie – bomboniera – o cutie realizată din porţelan decorată cu elemente preţioase în care erau adăugate cinci bomboane ce reprezentau sănătate, fericire, fertilitate, longevitate şi bunăstare.

Dacă pentru o perioadă acest obicei a fost uitat, în zilele noastre a devenit foarte popular, însă acum micie daruri sunt oferite pentru a arăta aprecierea mirilor faţă de persoanele care au luat parte la cel mai important eveniment din viaţa: nuntă.

Obiectele folosite în prezent în acest scop sunt extrem de variate, chiar şi ramele foto fiind considerate mărturii de nuntă inedite. Cutiuţele folosite nu mai sunt din porţelan fin însă au de cele mai multe ori inscripţionate numele mirilor, sau alte elemente semnificative pentru aceştia.

Pentru multe cupluri sarcina descoperirii mărturiilor perfecte poate fi o adevărată provocare, însă mulţi miri aleg lucruri simple dar plăcute prin care să arate apropiaţilor recunoştinţa pe care le-o poartă. Dacă te găseşti printre cei care doresc să achiziţioneze mărturii nuntă inedite, iată care sunt aspectele ce îţi pot uşura această sarcină.

Păstrează tradiţia iniţială şi oferă 5 lucruri dulci!

Vechiul obicei are încărcătură simbolică puternică, iar micile trataţii cu siguranţă vor crea plăcere. Săculeţii personalizaţi cu dulciuri, zahăr caramelizat sau fructe uscate, sunt încă consideraţi cadouri deosebite, în plus preţul acestora este mic, deci poţi face un gest deosebit cu mărturii nuntă ieftine.

Oferă lucruri care te reprezintă

Dacă eşti una dintre firile romantice, poţi alege obiecte decorative hand-made, de la suporturi de pixuri şi pahare realizate din sama la lucruri folositoare confecţionate din aţa de macrame.

Suporturile pentru şerveţele artizanale sau semnele de carte realizate în atelierele locale, pot fi transformate în mărturii nuntă inedite, care impresionează până şi pe cei mai pretenţioşi dintre invitaţi.

Firile practice se pot orienta către linguriţe decorate cu elemente deosebite, ce pot fi folosite în viaţa de zi cu zi. Un aspect de care trebuie să ţii seama când alegi obiecte practice pe post de mărturii este calitatea. Dacă doreşti să faci impresie este esenţial să te orientezi către produse de calitate, fie că alegi un recipient pentru depozitare, fie că este vorba de un semn se carte sau un suport este important să alegi lucruri durabile, cu aspect plăcut şi finisaje impecabile. În acest fel arăţi invitaţilor că îi apreciezi şi că prezenţa lor îţi crează plăcere.

Aranjamentele cu flori, soluţii simple şi plăcute

Florile crează plăcere în orice context! Fie că sunt expuse  în aranjamente complexe, fie că sunt transformate în decoraţiuni inedite, proaspete sau uscate, acestea atrag priviri admirative.

Cele mai confortabile soluţii pentru asemenea ocazii sunt constituite din aranjamente florale în coş, realizate din plante suculente, ce pot fi uşor de îngrijit. După cum ştii plantele suculente au forme deosebite şi culori intrigante şi pot fi introduse cu uşurinţă în orice decor.

Dacă doreşti totuşi ceva cu impact estetic mai mare, te poţi orienta către decoraţiunile realizate din florii uscate, acestea sunt durabile, nu necesită îngrijiri speciale şi sunt disponibile într-o gamă foarte variată de culori.

Pentru că nunta este un moment unic, o ceremonie care aduce laolaltă persoanele dragi din viaţa fiecăruia este esenţial acorzi atenţie şi acestor detalii mici. Trebuie să reţii ca mărturiile de nuntă pot fi considerate doar acele obiecte oferite cu dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *