Blog

Flori folosite ca obiecte de artă. Tendințe noi ale floriștilor

Aranjamentele florale nu mai sunt demult un simplu buchet de plante. Odată cu trecerea timpului, acestea au devenit adevărate obiecte de artă confecţionate cu grijă şi migală în funcţie de ocazie dar şi de tendinţele în materie de floristică. Arta aranjării florilor a luat amploare în secolul în care orice detaliu al unui eveniment contează, iar florile, culoarea lor, modul în care sunt aranjate, pot transmite mesaje ascunse.

De la an la an, modalităţile de aranjare a florilor se schimbă, iar tonul este dat de marii designeri florali ai lumii. Anul 2019 este marcat de tendinţa Back to Origins în materie de floristică. Trendul reprezintă o reinterpretare şi o revenire la stilul rustic, la origini şi la folclor. Pentru aranjamentele florale specifice acestui trend piesele de rezistenţă sunt trandafirii şi liliacul. Pe lângă multitudinea de culori şi miresme pe care le au, aceste două flori oferă şi un aer romantic şi rafinat. În aranjamentele florale specifice stilului back to origins toate elementele vechi sunt reinventate şi readuse la viaţă. Piesele vintage asociate cu florile vii şi parfumate vor da evenimentului o notă de prospeţime şi de natural.

Un nou trend în floristică, specific anului 2019 este stilul sauvage, inspirat din natură. Prospeţimea şi viginitatea naturii se regăsesc în aranjamentele florale ale celor care iubesc simplitatea, modestia şi minimalismul. Florile de câmp conferă aranjamentului un aer de prospeţime, iar nuanţele de verde, de la cel intens la verde – mentă oferă aranjamentelor florale delicateţe şi vitalitate.

Un alt trend inovator în domeniul floristicii se referă la utilizarea sticlei în aranjamente florale.  Cupolele de flori sau ecosistemele în miniatură reprezintă o noutate în domeniu. Acest tip de aranjamente se caracterizează prin ideea naturii neatinse, întrucât florile propriu-zise sunt protejate de o cupolă din sticlă. Cupolele de flori se încadrează foarte bine la orice tip de eveniment, deoarece dimensiunea cupolei poate varia în funcție de nevoile fiecăruia. Astfel de aranjamente oferă în general un aer boem și romantic, fiind într-adevăr speciale și de efect.

De la începutul acestui an, atât agenţiile în domeniul aranjamentelor florale, cât şi florăriile online oferă o gamă variată de dalii, orhidee şi trandafiri, acestea fiind considerate florile anului 2019. Daliile sunt plantele care fac deliciul designerilor florali în acest an. Sunt alegerea ideală pentru evenimentele elegante şi romantice, cu o varietate imensă de culori şi miresme.

În top, în 2019 rămân şi orhideele. Sofisticată şi extrem de elegantă, această floare transforma orice aranjament floral într-o adevărată operă de artă, dând evenimentului un aer nobil şi aristocratic.

Tricicleta flori pastel, orhidee, trandafiri, lisianthus

Din lista trendurilor în domeniul floristicii nu pot lipsi nici în acest an trandafirii. Gingaşi şi parfumaţi, trandafirii rămân în continuare cele mai apreciate şi vândute flori din lume. În acest an, designerii florali optează pentru trandafirii de grădină, înmiresmaţi şi proaspeţi. Noutatea anului 2019 în domeniul floristicii sunt trandafirii criogenaţi. Florăriile online abundă de oferte de trandafiri criogenaţi în cupole sau cutii. Deşi preţul unui astfel de trandafir este destul de piperat, acesta îşi păstrează aspectul pentru mult timp. Dacă este ferit de umiditate şi de razele directe ale soarelui, un astfel de trandafir va avea aceeasi formă şi culoare timp de câţiva ani.