Blog

Flori de Sfantul Andrei, dar si superstitii

Traditiile noastre romanesti consacra ziua de Sf Andrei ca o zi mai speciala, care marcheaza inceputul iernii, al sezonului rece, o perioada in care ne deplasam mai putin, suntem mai statici, constransi fiind, in acest sens, de vremea nu prea prietenoasa de afara, o perioada in care zile sunt mai scurte, noaptea vine mai repede si statul la gura focului, ascultand povesti, devine un lucru obisnuit.
Ziua de Sf. Andrei este o zi propice petru acte divinatorii, pentru vraji de ursita, pentru previziuni meteorologice cu privire la iarna si la anul care urmeaza.

De Sfantul Andrei, se spune ca fetele pot sa-si vada ursitul, fie ascunzand sub perna un fir de busuioc, fie tinand doua lumanari aprinse in mana si privind intr-un pahar cu apa, in care a fost aruncata o verigheta sfintita, pentru cununie. O alta metoda pe care o folosesc fetele superstitioase pentru a cunoaste viitorul si pe cel care le va fi partener de viata este statul intre doua oglinzi, la miezul noptii, cu doua lumanari aprinse in mana; se spune ca in oglinda din spate se vor vedea scene din viitor, inclusiv chipul celui care le va fi sot.

Dar, pentru cei care vor sa „triseze” un pic si vor sa le ofere un indiciu fetelor, Happy Flower pune la dispozitie o multime de buchete si aranjamente florale, care pot impresiona in mod deosebit. Alegerea potrivita, in acest sens, poate marca in mod decisiv un moment deosebit din viata voastra. Si, lasand la o parte superstitiile, daca vreti sa oferiti un cadou cuiva care isi serbeaza ziua onomastica de Sfantul Andrei, cea mai buna alegere este un buchet de flori sau un aranjament floral, care poate fi personalizat in asa fel incat sa ramana in amintirea persoanei dragi.

Va invitam sa ne vizitati magazinul on-line si sa plasati comanda dvs. In cazul in care aveti nevoie de consultanta in privinta celi mai bune alegeri, va stam la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *