Blog

O știai și pe asta? Ce număr de flori dăruim la fiecare ocazie specială

E bine de știut că arta de dăruire a florilor cuprinde o mulțime de reguli scrise sau nescrise. Respectarea acestora va demonstra faptul că avem cunoștințe de bunele maniere și că florile aduse în dar nu sunt doar un cadou banal, ci o alegere selectă și un mesaj solid.

Haideți să vedem împreună cu ce ocazii și câte flori se pot dărui, pentru a ne poziționa întotdeauna într-o nuanță frumoasă:

Un singur fir

Fie că vorbim de „Valentine’s Day”, de „8 Martie”, zi onomastică, zi de naștere, o întâlnire sau doar de un simplu gest romantic, un singur fir de floare este întotdeauna o alegere bună. Iar dacă alegem să dăruim un singur fir de floare, recomandat este să alegem o floare cu firul lung, care să arate elegant, bogat și tandru, în același timp.

Între 1 și 9 fire

Orice florar consacrat îți va spuen că în acest domeniu există o regulă de aur, și anume: dacă buchetul sau cutia de flori ce urmează a fi dăruită conține mai puțin de 10 fire, atunci întotdeauna numărul lor, obligatoriu, trebuie să fie impar. Această regulă facilitează aranjarea estetică a florilor și respectă și o veche tradiție din societatea noastră.

 

Buchet-9-lalele-roz-ziar

10 fire și mai mult

Dacă treci cu algerea ta de 10 fire de flori, deja poți alege liniștit, deoarece numărul lor este doar opțiunea ta. În categoria de peste 10 fire se încadrează și cutiile de flori sau buchetele de flori pentru aniversări și zile de naștere, cu număr par. care pot conține chiar și 50 de fire de flori. Deci doar inspirația și bugetul vor deveni sfetnicii tăi în cazul alegerii unei compoziții sau a unui buchet de peste 10 flori.

Excepții existente: zile de naștere și aniversări

Sunt desigur și ocazii, când numerele firelor de flori conținute într-un buchet au o semnificație mai specială. În aceste cazuri poți face o excepție si poți alege o cutie de flori care să conțină 8 fire de trandafiri roșii pentru a opta aniversare de căsnicie sau relație etc.

Grijă mare și la cromatică

Dacă te hotărăști să oferi flori cuiva, primul pas este alegerea numărul firelor, după care va urma stabilirea culorii acestora. Nuanțele florilor trebuie să fie în armonie, adică să creeze o combinație caldă, vie și plăcută, dar și să se potrivească anotimpului și evenimentului în cauză.  De exemplu, dacă ziua onomastică a iubitei este primăvara, atunci este indicat să alegi o cutie de flori cu 3, 5 sau 7 fire, acestea având culori pastelate. Astfel poți să eviți culorile intense și numerele pare.

Tricicleta-flori-primavara-lalele-lisiantus-minigerbera-minirozeÎn final, amabalajul

Ar fi minunat ca ambalajul nepotrivit al florilor, kitsch-ul, scârțâitul urât al celofanului să le lăsăm pentru totdeauna în amintirea trecutului. În locul lor bucură-te de soluțiile moderne, buchetele elegante și cutiile cu flori care îți taie răsuflarea.

Fii sigur de sine, generos și manierat în alegerea florilor și astfel vei cuceri întotdeauna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *