Blog

Ai început pregătirile pentru nuntă? Află cum să-ți alegi corect lumânările pentru cununie

Probabil toată lumea este de acord că nunta este un eveniment deosebit de important și semnificativ pentru orice cuplu din orice colț al lumii. Emoțiile nunții sunt emoții unice și fiecare mire și mireasă visează la o nuntă cu cât mai multe emoții pozitive. Acest fapt este posibil atunci când toate momentele organizatorice sunt planificate corect și toate momentele-cheie sunt pregătite corespunzător.

Și tot organizatoric vorbind, fiecare detaliu al nunții este extrem de important pentru că aduce un plus de frumusețe tabloului general pe care vrei să-l prezinți oaspeților. Nici unul dintre aceste detalii nu trebuie neglijat, pentru că fiecare are rolul său: florile, vestimentația, aranjamentul, cununia, lumânările, decorul etc.

 

La unul dintre aceste detalii esențiale ne vom opri un pic pentru a face niște concretizări necesare, și anume vom vorbi despre lumânările pentru cununia religioasă.

Cum alegem lumânările?

Înainte de a cumpăra lumânările pentru nuntă, trebuie să vă schițați în minte câteva detalii importante precum mărimea, culoarea, florile care le vor însoți, textura și calitatea materialului din care sunt confecționate. Ideal ar fi să vă asigurați că lumânările care vă plac nu se îndoaie de la căldură și că nu emană prea mult fum și miros.

În partea ce ține de dimensiune, dacă lumânările sunt prea grele, adică foarte lungi și foarte groase, va fi incomod pentru nași să le poarte după ei, iar dacă sunt prea mici, vor fi confundate cu cele pentru botez. Se spune că cele două lumânări sunt o reprezentare a mirilor, deci alegeți cu atenție și cu toată inima. Totodată, neapărat atunci când selectați florile pentru aceste lumânări, aveți în vedere și buchetul sau buchetele miresei.

 

Setul de lumânări pentru nuntă poate fi decorat în fel și chip. Fie că optați pentru lumânări de nuntă sculptate, încrustate cu bijuterii, lucrate manual sau simple, important e să arate cât mai frumos pentru că sunt simbolul unirii, loialității și dragostei în viitoarea familie. Lumânările pentru nuntă sunt lungi sau medii și pot fi albe sau galbene, în funcție de materialul din care sunt confecționate. Sunt preferate lumânările din ceară naturală pentru că arată mai bine.

Înainte de a alege lumânările ar fi bine să se aleagă florile și să se consulte designerii florali. Florile sunt atracția nunții. Lumânările acompaniază florile iar florile împodobesc lumânările. Buchetul miresei, buchetele pentru mese, florile pentru biserică, decorațiunile de nuntă și restul elementelor florale trebuie coordonate cu atenție pentru a se potrivi perfect în întreg peisajul.

Cum împodobim lumânările pentru cununie?

Panglicile, buchețelele și dantelele pentru lumânări se aleg în general în funcție de stilul și culoarea dominantă a nunții. Decorațiunile atașate lumânărilor trebuie să fie alese cu mult gust și coordonate cu restul elementelor: tematica nunții, locația, croiala și culoarea rochiei de mireasă. Florile pentru lumânări sunt alese de regulă în funcție de buchetul miresei și în funcție de anotimpul în care va avea loc nunta. Este total inestetic să se împodobească lumânările cu flori artificiale sau imitații. În schimb, florile de sezon, proaspete, alese cu grijă, constituie o alegere decentă și frumoasă.

Așa cum alegerea lumânărilor pentru cununie este o datorie a nașilor, la decorarea lumânărilor foarte mult depinde de personalitatea acestora și de preferințele miresei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *