Blog

5 sfaturi pentru a economisi bani cu aranjamentele florale de nuntă

Nunta este un început de drum ce se doreşte a fi perfect, iar pentru a face faţă mai uşor ceremoniilor şi petrecerii de nuntă mulţi miri aleg să organizeze detaliile importante cu mult timp înainte. Însă sunt anumite aspecte ce trebuie puse la punct în ultimele momente şi printre acestea se număra alegerea de aranjamente florale pentru nuntă.

Cum o nuntă de poveste se desfăşoară într-un peisaj mirific, este important să alegi cele mai potrivite aranjamente florale pentru a transforma realitatea în vis. Ceea ce trebuie să ţii minte este că te poţi bucura de frumuseţea unor decoraţiuni excepţionale fără a cheltui sume foarte mari de bani. Iată câteva metode prin care poţi economisi, fără a renunţa la preferinţele personale:

Alege aranjamente nunta realizate din flori de sezon

Florile de sezon sunt mai proaspete, mai sclipitoare şi mai parfumate faţă de cele exotice şi cele de seră. Pot fi create aranjamente florale pentru mese cu adevărat somptuoase cu ajutorul plantelor de sezon. Dacă organizezi nunta într-o zi de toamnă te poţi orienta către decoraţiuni realizate din crizanteme şi hortensii portocalii, galbene sau albe.  În sezonul de vară sunt perfecte gladiolele, bujorii, trandafirii şi margaretele, pe când primăvara poţi folosi narcise, lalele, frezii sau flori de liliac.

Aranjamentele florare pentru nunţile organizate în plină iarna pot fi realizate din iedere sau flori uscate, care oferă aspect plăcut şi în acelaşi timp rafinat.

Contactează producătorii locali ce oferă soluţii convenabile

Cu siguranţă că florile autohtone sunt mai ieftine faţă de cele aduse din import. Achiziţionând flori pentru aranjamente de nuntă de la producătorii locali pot face economii importante. Trebuie să şti că în multe situaţii numărul mare de intermediari este factorul care duce la creşterea absurdă a preţurilor.

Un alt avantaj de care te poţi bucura achiziţionând flori pentru nuntă de la producătorii locali, este că vei avea decoraţiuni cu aspect proaspăt şi aranjamente parfumate.

Înlocuieşte arcada cu o perdea de flori

Chiar dacă arcada ce întâmpina oaspeţii la intrarea în restaurant are aspect mai somptuos şi costurile de achiziţie sunt semnificative, deci poţi înlocui acest element cu perdele de flori în interiorul localului, mai puţin costisitoare.

În plus perdelele de flori amplasate strategic te pot  bucura pe tine şi pe invitaţii tăi pe toată durata evenimentului, nu doar la început. Un asemenea aranjament de nuntă poate crea mai multă plăcere datorită simplităţii şi a bunului gust pe care îl conferă. Trebuie menţionat că datorită aspectului original pe care îl aduc, perdelele de flori au devenit tot mai populare.

Alege decoraţiuni realizate din flori cu volum

Cele mai impresionante aranjamente de nuntă continuă să fie cele create cu ajutorul florilor mari, cu volum. Bujorii, trandafirii, crinii, floarea soarelui şi gladiolele sunt câteva dintre plantele care pot fi achiziţionate cu preţuri mici, care  să fie elemente principale în decoraţiuni cu aspect somptuos.

Poţi integra aceste flori în aranjamentele pentru mese, în perdelele ce decorează localul şi chiar în buchetul de mireasă şi buchetul naşei. Pe lângă faptul că dau tonul nunţii oferă culoare şi arome rafinate.

Colaborează strâns cu cei ce se ocupă de aranjamente

Comunicarea este cheia care te poate salva în numeroase situaţii. Poţi economisii sume importante de bani, dacă oferi de la început detalii cu privire la buget şi temă. Fii deschisă la propuneri noi şi vino cu idei pentru aranjamentele de nuntă. O simplă fotografie îi poate ajuta pe cei  cu care colaborezi să valorifice la maxim resursele.

În final este important să creezi o atmosferă prietenoasă cu decor pe măsură. Aranjamentele simple, pot spori frumuseţea nunţii şi pot produce fericire invitaţilor. Este important însă să descoperi florile care te reprezintă care să completeze acea zi de poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *