Blog

10 sfaturi utile pentru o nuntă memorabilă pe timp de vară

Nunta este fără îndoială unul dintre cele mai importante momente din viaţa unui om. Întregul eveniment este presărat cu tradiţii cu însemnătate ridicată şi momente trăite intens de miri şi familiile acestora, însă în acelaşi timp este un prilej de petrecere şi bucurie. Momentele cheie ale oricărei nunţi sunt memorabile, toţi cei ce se pregătesc pentru a înfăptui acest pas important doresc să creeze amintiri de neuitat.

Dacă ai hotărât împreună cu partenerul că a venit momentul în care doriţi să vă uniţi destinele şi să oficializaţi relaţia frumoasă pe care o aveţi este important să puneţi la punct toate detaliile pentru a avea nunta de basm visată. Iată câteva sfaturi simple care vă vor uşura sarcina de organizare a celui mai important eveniment din viaţă.

1. Alege cu atenţie locul unde se va desfăşura ceremonia religioasă

Dacă doriţi  să vă bucuraţi de o nuntă tradiţională, alegeţi să vă bucuraţi de Sfânta Taină a Cununiei în biserica de care vă simţiţi legaţi, locul în care vă simţiţi aproape de Divinitate, în acest fel veţi oferi un plus de intensitate momentului. Dacă aţi descoperit locul perfect vă puteţi concentra pe alegerea decoraţiunilor perfecte. Puteţi opta împreună cu părinţii spirituali pentru aranjamente florale de nuntă, buchete de flori şi lumânări de nuntă în ton cu decorul generat de ambianța din biserică.

2. Descoperă locaţia pentru petrecere potrivită

Când vine vorba de locaţia potrivită, trebuie să ţii seama de numărul de invitaţi, momentul desfăşurării evenimentului şi tema nunţii. Dacă doreşti o nuntă simplă, te poţi bucura de facilităţile puse la dispoziţie de un restaurant cu terasă, astfel că atmosfera generală să fie plăcută, prietenoasă, dominată de muzică bună şi bucurie. Pentru nunţi sofisticate poţi alege restaurantele sau corturile ceremoniale speciale, care pun la dispoziţie decoraţiuni de nuntă şi aranjamente florale somptuoase, ce crează în jur o atmosferă de vis.

Când vine vorba de locaţie trebuie să iei în calcul că restaurantele cu reputaţie sunt rezervate din timp.

3. Descoperă band-ul perfect

După cum ştii, muzica este sufletul unei petreceri, de aceea este esenţial să descoperi formaţia care să satisfacă gusturile tuturor invitaţiilor. Acordurile de vals, jazz, blues, redate cu pasiune, pot face dintr-o nuntă obişnuită una cu adevărat memorabilă. Nu uita de celebrele melodii româneşti care animă orice petrecere de succes, poţi aduce invitaţi surpriză care să vă surprindă.

4. Alegeţi ţinutele visate

Rochia miresei şi costumul de ginere fac tema nunţii! Alegeţi ţinutele care vă reprezintă, ţinutele care vă fac să vă simţiţi mai frumoşi ca niciodată, astfel vă veţi bucura din plin de această zi minunată. Odată descoperite piesele perfecte trebuie să vă concentraţi pe accesorii, în magazinele de specialitate veţi descoperi o varietate mare de coroniţe de mireasă, butoni pentru ginere, papioane şi alte decoraţiuni specifice.

5. Optaţi pentru buchete de mireasă din flori se sezon

Florile ţinute de mireasă şi naşa sunt elemente importante ale nunţilor tradiţionale. Alegeţi flori proaspete, de sezon, mai parfumate şi mai elegante faţă de cele importate. Cele mai potrivite aranjamente florale de nuntă pentru vară sunt buchetele de trandafiri, crizanteme şi bujori.

6. Nu uita de mărturiile de nuntă

Mărturiile de nuntă nu sunt doar populare, dar sunt şi foarte apreciate. Invitaţii se vor bucura cu siguranţă, să rememoreze clipele frumoase petrecute în compania voastră. Mărturiile pot fi dulci, parfumate, durabile, te poţi orienta către borcane cu miere, aranjamente florale sau obiecte decorative personalizate.

7. Bucură-te de primul dans

Primul dans în calitate de soţ şi soţie trebuie să fie unul memorabil. Chiar dacă emoţiile momentului vor fi copleşitoare, trebuie să aveţi încredere că impresia făcută va fi una plăcută. Dacă totuşi nu aveţi încredere în abilităţile de mişcare, puteţi lua, înainte de eveniment, câteva lecţii de dans.

8. Tortul de nuntă

Tortul de nuntă este un element de seamă la orice astfel de eveniment. Alegeţi arome proaspete, fructate în sezonul de vară, în acest fel tortul nu este doar o prezenţă plăcută, ci una uşor de savurat.

9. Nu uitaţi de invitaţi

Întregul eveniment poate fi copleşitor, însă trebuie să ţineţi seama că participanţii la eveniment vă sunt alături să se bucure de aceste clipe minunate. Chiar dacă pare dificil este important să îi primiţi cum se cuvine şi să acordaţi  tuturor câteva clipe de atenţie!

10. Bucuraţi-vă de fiecare clipă din această zi!

Cum am menţionat, ziua nunţii poate fi copleşitoare însă nu trebuie să uiţi să te bucuri de fiecare moment. Trebuie să te aştepţi ca pe parcursul zilei să te loveşti de evenimente neprevăzute, însă este important să laşi pe altcineva să le gestioneze, astfel vei avea petrecerea visată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *